Cheetahs en wijnproeven in Stellenbosch

Posted on 9th mei 2009 by Ewout in Sightseeing, Winetasting

Afgelopen dinsdag zijn we met z’n drieën naar Stellenbosch geweest. Eerst zijn we naar het Cheetah Outreach Centre gegaan in Spier, waar we 10 minuutjes hebben rondgelopen en de cheetahs bekeken. De baby cheetahs die we de vorige keer gezien hadden, waren ondertussen uitgegroeid tot bijna-volwassen grootte! Het liep inmiddels tegen lunchtijd dus we naar het restaurantje van het Spier wine estate gelopen. Op het buitenterras hebben we aan het water van de vijver lekker in het zonnetje gelunched.

Na de lunch was het tijd om wijntjes te proeven! Omdat we toch al op het terrein van een grote wijnboerderij waren, liepen we naar het gebouwtje waar we wijn konden proeven. Peter en ik proefden een aantal wijntjes en kregen uitleg over de verschillende wijnen. Ik besloot een flesje rosé mee te nemen en we gingen op zoek naar een andere wijnboerderij.

Op weg naar Stellenbosch zag ik een bord langs de weg waarop wijnboer J.C. LeRoux verwees naar hun locatie. Omdat ik voor mijn aanzoek aan Annet ‘champagne’ van J.C. LeRoux had gekocht, en deze goed bevallen was, dacht ik dat het leuk was om daarheen te gaan. Een paar kilometer verderop kwamen we bij hun wijngaard aan. In een grote luxe ruimte, voorzien van tafels, banken en stoelen, konden we plaatsnemen om hun wijnen te proeven. Een vrolijke vrouw kwam ons telkens een wijntje inschenken, vertelde over de wijn en gaf ons vervolgens rustig de tijd om deze te proeven en op te drinken. We hadden hier erg veel lol.. zie de foto’s en (vooral) filmpje!

Na deze wijntjes vonden we het mooi geweest en zijn we terug naar huis gegaan. Woensdag was Peters laatste dag hier alweer en hebben we rustig aan gedaan. ’s Avonds hebben we hem naar het vliegveld gebracht! Het was erg gezellig om hem op visite te hebben, we hebben erg veel gelachen! Peter, bedankt! We zijn benieuwd naar je komende gastblog ;-)

Er zijn 3 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Nicole — 10 mei 2009 @ 10:21

Ben al weer mn vakantie naar kaapstad aan het bedenken….maar JC LeRoux brings back memories…welke je ook moet doen in stellenbosch is Jordan (erg lekker!) (the unoaked chardonnay).

Groetjes,

Nicole

Reactie door Ed en Bets Neeft — 11 mei 2009 @ 16:31

proefde je niet ook een vleugje vanille?

Leuk he naar een wijnproeverij/

Reactie door Marc & Mireille — 13 mei 2009 @ 08:28

Naast wijn, hebben ze ook ‘chanmpagne’. JC LeRoux heeft vroeger de naam ‘Champagne’ mogen dragen, omdat deze aan alle eisen voldeed aan die van in Frankrijk. Na een tijdje besloot Champagne dat zij echt het allen-recht op deze naam wilden hebben/houden, dus mocht deze naam niet meer door JC LeRoux gedragen worden.
Ik vind het ook een heerlijke chamagne, vooral de ‘roze’!
Kost wijnproeven nog steeds 10 rand?

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet