Auto verkocht!

Posted on 12th mei 2009 by Ewout in Geen categorie

We begonnen ons al een beetje zorgen te maken, maar onze gebeden zijn verhoord! We hebben onze auto net verkocht!! :-D De enige voorwaarde voor verkoop is nog dat de auto door een ‘roadworthy test’, een soort APK heenkomt. We gaan morgen dus langs een teststation en als alles goed gaat kunnen we donderdag samen met de koper naar de bank om het bedrag te cashen. We hebben in ieder geval al een cheque van R2.000 borg, dus we zijn redelijk zeker dat de koper serieus is! De koper is vanavond voor het eerst komen kijken, en heeft na kijken en starten meteen besloten (na onderhandelen uiteraard) de auto te kopen. Vooral de TomTom die we meeverkochten vond hij leuk: de auto is voor zijn zus, de TomTom houdt hij zelf! ;-)

Vorige week hebben we een advertentie op Gumtree (de Zuid-Afrikaanse Marktplaats) gezet en daar kwamen een paar geinteresseerden op af. Een iemand kwam donderdags langs, heeft gekeken en zou van het weekend terugkomen om een testrit te maken, maar liet vervolgens niks meer van zich horen… Iemand anders zou ook van het weekend langskomen maar meldde op de valreep dat hij al een auto gevonden had.

Uiteindelijk stond onze advertentie op pagina 46 en genereerde niet zoveel repons meer dus bedachten we dat het handig was om wat geld te betalen voor een ‘Top advertentie’, zodat de advertentie 7 dagen lang bovenaan de lijst zou staan. Bij het proberen te betalen met mijn credit card, kwam echter de melding dat er *iets* fout ging, dus na een aantal malen proberen besloten we om de advertentie maar opnieuw te plaatsen. De nieuwe geplaatst, de oude verwijderd. Maar waar bleef die advertentie nou toch? Hij werd maar niet zichtbaar op de site…

Blijkbaar had ik in mijn advertentie woorden gebruikt (’bargain’?) die bij Gumtree alarmbellen deed afgaan, want het heeft 1,5 dag geduurd voordat die nieuwe advertentie online kwam, en ik een antwoord kreeg op mijn mailtjes… Lang genoeg in ieder geval om ons een beetje zorgen te gaan maken! Vanmorgen kreeg ik een mailtje dat mijn credit card niet geaccepteerd werd omdat dat deze buitenlands was, en dat ze dat om beveiligheidsredenen niet accepteerden. Ik heb ze verteld dat ik dan mijn geld wel in mijn zak hield en ergens anders zou uitgeven.

Maaar… eind goed, al goed! We trekken hier de champagne open! :-D

Er zijn 2 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Ed en Bets Neeft — 12 mei 2009 @ 21:36

Gefeliciteerd en wat hebben jullie het leuk gehad

Reactie door Peter W — 12 mei 2009 @ 22:17

Goed nieuws! De homer simpson stem op de TomTom heeft de koper vast overtuigd! ;-)

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet