Mark & Youri op bezoek: Two Oceans Aquarium & Rhodes Memorial

Posted on 2nd april 2009 by Ewout in Kaapstad

Annet had 2 weken terug op woensdagochtend (18 maart, dag na de grote brand op Devil’s Peak) een open dag bij de FARR (Foundation for Alcohol Related Research) Training Academy in Rondebosch. Omdat onze kerk daar vlakbij zit, en ze bovenin een koffiebar met èchte lekkere koffie hebben, zijn Youri, Mark en ik daar op het terrasje even lekker een bakkie gaan drinken. We konden vanaf daar mooi kijken hoe de blushelikopters de laatste brandjes op Devil’s Peak blusten.

Na een half uurtje belde Annet dat het er al weer op zat, dus kwam ze lopend met een collega naar de kerk toe. Daar hebben we nog heel even gezeten en zijn we naar het Two Oceans Aquarium in het Waterfront gegaan. In dit aquarium hebben ze praktisch alle diersoorten die er in de oceanen rond Zuid-Afrika rondzwemmen èn in een (groot) aquarium passen.. Geen walvissen dus.. maar wel haaien!

Nadat we alle visjes op de foto hadden gezet zijn we langs Rhodes Memorial gereden (waar de dag ervoor brand begonnen was) om te kijken wat de schade was. Verschillende delen van de berg stonden nog steeds in brand of rookten nog na, dus de blushelikopters vlogen nog steeds af en aan.

Er is 1 reactie geplaatst :-)

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Bets Neeft — 2 april 2009 @ 20:49

Hallo Ewout en Annet,
Dit is heel bekend terrein voor ons. Wij hebben het aquarium ook bekeken toen we in Kaapstad waren en vonden het erg mooi. Het Rhodes Memorial hebben we van heel dichtbij, (helemaal daarbovenin) bekeken dus dit op jullie site te zien is leuk!!
We weten dat er brand is geweest die begon bij het Rhodes Memorial maar daar is op de foto niets van te zien.
We wensen jullie nog een fijne tijd en kijken uit naar de volgende blog.
groeten, Ed en Bets Neeft

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet