Klaar terwijl u WACHT

Posted on 23rd april 2009 by Ewout in Kaapstad, Visum

Omdat mijn visum 4 mei verloopt en we pas 18 mei vertrekken moest ik hem verlengen. Een paar weken terug heb ik bij het kantoor van Home Affairs de aanvraagpapieren opgehaald en thuis ingevuld. 3 weken terug heb ik deze weer bij Home Affairs ingeleverd, na anderhalf uur in een lekker warm pand (36 graden) in een rij gewacht te hebben. ‘In de rij staan’ lossen ze hier trouwens apart op: er staan rijen stoelen waarop je kunt zitten en als de voorste aan de beurt is, schuift iedereen een plekje door. Helaas snapt geen buitenlander dat dus iedereen die nieuw binnenkomt loopt eerst door naar voren, wordt gek aangekeken door iedereen op de stoeltjes, vraagt dan na 5 minuten of er misschien een rij is, en krijgt dan te horen dat je achteraan hoort aan te sluiten…

Maar goed, nadat mijn aanvraag in behandeling was genomen kreeg ik te horen dat ik over 2 weken terug moest komen. Omdat er 2 vrije dagen in die 2 weken lagen leek het me beter om een paar dagen later terug te komen, zodat ze toch zeker wel klaar zouden zijn met mijn aanvraag. Vanmorgen zat ik dus om kwart voor 11 weer bij Home Affairs in de rij te wachten tot ik aan de beurt was. Na anderhalf uur had ik eindelijk de voorste stoel en mocht ik mijn aanvraagbonnentje overhandigen. Tijdens het wachten had ik bij de wachtende voor mij gezien dat zij nog lang moesten wachten totdat ze eindelijk de deur uitkonden met een nieuw visum dus ik hoopte stiekem dat zij allemaal iets verkeerd hadden gedaan, te snel teruggekomen ofzo…

Helaas blijkt het hier iets anders te werken: pas als je terugkomt wordt je aanvraag in behandeling genomen!!! Terwijl je wacht, word je nog een paar keer naar voren geroepen: 1x om je bonnetje terug te krijgen, 1x om je paspoort aan ze te geven en uiteindelijk na nog eens bijna 2 uur wachten, om je paspoort mét nieuw visum erin in ontvangst te nemen… Vermoeid kon ik dus om kwart over 2 het pand pas weer verlaten….. Drie-en-een-half-uur wachten terwijl een stelletje ambtenaren koetel-de-koet het werk gaan doen dat ze eigenlijk al lang hadden moeten doen…. Welkom in Zuid-Afrika.

Op dit moment wachten we trouwens op Peter, die op het vliegtuig naar ons toe zit! Hij zou eigenlijk even over negenen landen, maar door een medisch akkefietje aanboord hebben ze een tussenlanding in Windhoek (Namibie) moeten maken. Als het goed is zit hij ondertussen weer in de lucht en landt hij over een uurtje. Wel typisch dat in dit internet-tijdperk op alle sites (KLM, luchthavens) nog braaf gemeld wordt dat de vlucht volgens schema verloopt en dus over -1 uur landt :-s

Er zijn 2 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Marc — 23 april 2009 @ 22:36

hahaha, wees blij dat je als geregistreerd ‘crimineel’ (13km te hard op de N2) nog een verlenging krijgt van je visum :D

Geniet er nog ff van!

M.

Reactie door Bets Neeft — 24 april 2009 @ 09:51

Ben jij ff blij dat je snel weer naar Nederland terug mag?

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet