Voorbereidingen Namibië en braaien

Posted on 15th februari 2009 by Annet in Namibië, Roadtrip, Sightseeing

Omdat Marc met ons mee terug naar Zuid-Afrika kwam hadden we van tevoren bedacht dat we een roadtrip naar Namibië zouden gaan doen. Marc en Ewout hadden in 1999 een safari (vanaf Kaapstad door Namibië, Botswana naar Zimbabwe) gedaan door zuiderlijk Afrika en toen zijn ze ook door Namibië heen gereisd. Omdat Namibië zo ontzettend mooi is wilden ze er graag nog eens heen, ook om het aan mij te kunnen laten zien.

Maandag wilden we graag vertrekken, maar wilden liever niet met onze eigen auto vanwege de vele onverharde wegen daar. We wilden een 4×4 huren, maar op de website van de verhuurbedrijven zeiden ze dat er geen auto beschikbaar was. We zijn nog naar het vliegveld gereden om daar te kijken of we een auto konden huren, maar ze bleken tot en met volgende week helemaal vol geboekt. Dan toch maar met onze eigen auto, maar dan wilden we wel zeker weten dat alles in orde was. We hoorden soms een raar tikkend geluid in bochten naar rechts, en de achterbanden waren ook aan vervanging toe (zaten binnenbanden in omdat er scheurtjes in de zijkanten zaten). Diezelfde middag zijn we dus naar een “Tyger wheel and tire” (bandenwinkel) gereden om 2 nieuwe banden er onder te laten zetten. Volgens een werknemer werd het tikkende geluid veroorzaakt door versleten ‘CV-joints’. Die moesten dus vervangen worden, maar dat kon helaas niet daar. Omdat het tegen vijfen liep besloten we om de volgende ochtend de auto naar een garage te brengen.

’s Avonds wilden we gaan braaien, maar toen we terugkwamen van de winkel zagen we dat Elizabeth, onze huisbaas terug was gekomen van haar trip naar Egypte. Ze stelde voor om met z’n allen te gaan braaien, oke dan doen we dat. Zij ging nog even wat extra vlees halen en rond 19.30 uur waren we gezellig met z’n allen aan het eten.

Na onze magen weer flink gevuld te hebben met vlees hebben we nog even lekker buiten gezeten. We besloten niet te laat naar bed te gaan, omdat we de auto ’s ochtends vroeg moesten wegbrengen en dan zo snel mogelijk richting Namibië wilden gaan rijden.

Dinsdagmorgen vroeg zijn Ewout en Marc eerst naar de garage gegaan om de ‘CV joints’ te laten vervangen.  Ik was thuis nog snel wat wasjes aan het draaien en het huis aan het opruimen voor vertrek. Even voor twaalven kwamen Marc en Ewout terug, hebben we nog even onze spullen ingepakt en gelunched. Uiteindelijk gingen we dan om half 2… Op naar Namibië!

Er is 1 reactie geplaatst :-)

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Frank — 16 februari 2009 @ 23:51

Dat koste vast weer een beetje geld… 2 banden en 2 ´CV-Joints´; ik schat zo´n € 400 / 500,- ???

Maar goed dat jullie dat hebben laten maken voor de trip, de auto had ´t anders nooit gehaald en duwen is dan best lang en zwaar….

Een 4×4 huren was wellicht goedkoper geweest? Wel een mooie tocht aan de paar foto´s te zien. Doet me herinneren aan m´n Golfje II diesel, kon ik ook prima mee terrein / bergen / beekjes etc rijden (tot ergernis van Monique)

Groeten!
Frank

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet