Weer even terug in Nederland (deel 1)

Posted on 27th januari 2009 by Annet in Geen categorie

Donderdagochtend zijn we aangekomen in Nederland, KOUD en NAT! We hadden een goede vlucht gehad, alleen een beetje moe. Ewout’s ouders haalden ons op vanaf Schiphol, Ewout’s moeder stond ons op te wachten in de aankomsthal met onze winterjassen, terwijl zijn vader rondjes reed op het parkeerterrein. In de regen snel de koffers achterin en lekker warm in de auto richting Hoorn. Nadat we onze spullen bij Ewout’s ouders gedropt hadden, zijn we lopend naar de snackbar gegaan, we hebben de Nederlandse snacks erg gemist in Zuid-Afrika. Na een lekkere pikanto sate en voor Ewout nog een broodje kroket erbij gingen we naar Arjen, mijn broer. We hebben daar gezellig wat bijgekletst en rond 17.00 uur zijn we nog even via de Waterkers naar de supermarkt gelopen. Toen we langs ons huis liepen, voelde het voor mij net alsof we daar vroeger gewoond hadden, maar nu verhuist zijn, heel gek. ’s Avond aten we lekker hutspot met speklapjes, had Ewout’s moeder voor ons gemaakt, omdat zij niet thuis aten die avond, erg lekkere winterkorst, bedankt! Die avond lagen we om 21.00 uur al plat, we waren echt moe…

Vrijdag heerlijk uitgeslapen tot ongeveer 09.00 uur, het was gewoon lekker donker op de slaapkamer, dat hebben we in Kaapstad niet, daar schijnt de zon vanaf 05.00 uur al naar binnen…
’s Middags zijn we in de stad gaan lunchen met mijn vader in de Keizerskroon, na een paar warme chocolademelk met slagroom lekker aan de kipsate met patat, dat hadden we ook wel gemist. In Kaapstad eten ze bijna geen satesaus en hebben we alleen maar (erg slappe) ovenpatat, daarom noemen ze patat ook in het Afrikaans “slaptjips”. Na de lunch hebben we nog even door de stad gelopen, maar besloten al snel naar huis te gaan. Dat hadden we gedacht, maar het duurde bijna een uur voordat we lekker warm weer binnen zaten. :( Alle buslijnen zijn veranderd of gewoon verdwenen, dus het was voor ons een zoekwerk om de juiste bus te pakken. We besloten maar op een bus te gaan wachten die 10 minuten later zou komen, nou mooi niet, die bus kwam niet opdagen, nog een half uur wachten. Ondertussen wilde Ewout al in een andere bus gaan zitten en toen ik achter hem aanliep, reed die bus net weg, helaas. Dan toch maar wachten… Na 20 minuten kwam de bus dan eindelijk, maar bleek toch een andere route te hebben dan ik had gedacht. Vanaf de uitstaphalte moesten we nog ruim 10 minuten lopen :( We hebben besloten niet meer met de bus te gaan en gewoon te gaan fietsen!

’s Avonds hebben we bij Marisca en Gerben, de broer van Ewout, gezeten. We hadden voor de kids nog een kleinigheidje gekocht omdat we niet op hun verjaardagen zijn (geweest). Hadassah en Gabriel waren zich erg aan het uitsloven, lekker druk maar wel grappig. Nadat de kinderen in bed lagen, hebben we nog gezellig een aantal uurtjes gezeten.

Zaterdagmiddag zijn we even bij Danny en Kirsten geweest, Danny’s internet deed het weer niet, maar na 10 minuutjes was alles weer opgelost. Na nog wat drankjes zijn we nog even langs de Waterkers gefiest om post op te halen. Ik was al een tijdje aan het wachten op een bericht van mijn werk hier in Hoorn of mijn jaarcontract verlengd zou kunnen worden en ja, bij de post zat een contract voor onbepaalde tijd! :) Ik hoef dus nog even niet te gaan solliciteren.

Zaterdagavond zijn we gezellig gaan bowlen met wat vrienden en familie. We waren in Kaapstad al eens op zoek geweest naar een bowlingbaan, we vonden bowling centre in de TomTom dus wij er heen rijden, bleek het jeu de boule te zijn! Gelukkig kennen we het in Nederland wel en met veel lol hebben we 2 uur op de baan gestaan. Daarna nog even hangen bij de bar… zoals altijd.

Zondag hebben we toch maar uitgeslapen en ’s middags nog even de stad in geweest. Het was lekker druk in de stad, maar het was dan ook wel redelijk mooi weer, lekker zonnetje alleen nog steeds te koud. De rest van de dag hebben we het even rustig aan gedaan en lagen er weer op tijd in, rond een uur of 10.

Ewout moest maandag weer werken, aan een bistrotafeltje in de keuken, om nog wat voorbereidingen te doen voor de beurs. ’s Middags fietste Gerben langs en vroeg of we een koppie koffie/thee kwamen drinken, goed natuurlijk dus hebben we even bij Gerben gezeten. Om kwart over 4 moest Gerben Hadassah uit school ophalen en Gabriel was met koorts uit bed gekomen, dus bleven we nog even bij Gabriel. We hopen dat hij snel weer beter is en ons niet heeft aangestoken…

Daarna ben ik langs mijn werk gegaan in Zwaag, eerst langs de Dorpsstraat en daarna de Schouwmeester. Het was leuk om de bewoners en collega’s weer even te zien en het nieuwe gebouw (Schouwmeester) waar ze sinds december inzitten. Ik kon gelijk vertellen dat ik een vast contract had gekregen, maar het is nog even afwachten op welke locatie ik straks kan gaan werken. Even afwachten…
’s Avonds kwam Gerben nog wat biertjes doen en na twaalven lagen we pas in bed.

Vanmorgen moest Ewout er vroeg uit, want vandaag is de opbouwdag voor de beurs. Eerst naar Lutjebroek om in te laden en dan door naar Utrecht om de stand in elkaar te zetten. Morgen en overmorgen staan we weer op de beurs (de WebWinkel Vakdagen). Donderdagavond moet er gelijk na de beurs worden afgebroken, dus het wordt weer even druk! We laten jullie weten hoe de beurs was in deel 2.

Er zijn 4 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Hanneke — 28 januari 2009 @ 20:47

Ha Annet en Ewoud!!
Leuk te lezen weer!
Wel lekker om weer even in ned te zijn??
Ik zou wel willen ruilen; slechts op bezoek ik ned…
Liefs Hanneke

Reactie door Elly — 31 januari 2009 @ 12:17

Via papa Jan ben ik uiteraard behoorlijk bijgepraat; leuk dat jullie elkaar konden treffen in deze korte “tussenstop” in Nederland!
Gefeliciteerd Annet met je vaste baan in Nederland; op voorhand al goed voor elkaar dus en in mei hoef je niet eerst op zoek te gaan naar een uitdaging maar ligt die nu al op je te wachten; wat een kado! Geeft vast ook een stuk rust en het maakt dat je nog relaxter je 2e periode van jullie “avontuur” samen met Ewout in kunt gaan.
Een goede vlucht terug naar Kaapstad gewenst en ik wens jullie beiden een geweldig vervolg van jullie Zuid-Afrikaanse periode toe!
Een hartelijke groet van Elly

Reactie door Liza — 31 januari 2009 @ 12:24

hey!!

Hoe is het bevallen in dit koude kikkerlandje??
brrr, als ik de keuze zou hebben en dinsdag
geen super moeilijk proefwerk van wiskunde,
dan zou ik zo mee willen! :D

Goede reis terug en geniet (van de warmte :P)
daarzo!!

Dikke kus en knuffel,
Liza

Reactie door Ira en Fred — 31 januari 2009 @ 19:58

Hallo Annet en Ewout, wel lekker ff terug in het koude kikkerland. Patatjes en kroket dat is een plicht, die je eigenlijk een keer in de week moet kunnen eten, ik vermis het ook heel erg hier in Duitsland. Maar elke keer weer verheug ik me erop. Saté maak ik lekker zelf. Hopelijk hebben jullie een leuke tijd in Nederland bij jullie familie en vrienden en geniet het koude weer, zodat je je weer kan verheugen op jullie zon overgoten Afrika.

Hopelijk zien we elkaar weer eens, misschien in de zomer als we weer in Hoorn zijn, maar we zullen waarschijnlijk alweer in April naar Bibi en Hans gaan met mijn schoonouders.

Veel plezier nog en tot gauw.
Ik heb er veel plezier aan jullie berichten te lezen.

Doei en groetjes uit Duitsland
Ira en Fred

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet