Newlands Forest, Paternoster, Tietiesbaai, Melkbosstrand, Camps Bay sunset

Posted on 10th januari 2009 by Ewout in Sightseeing

Iedereen die reacties geplaatst heeft bij de vorige berichten, bedankt! Op die manier is het voor ons ook leuk om berichtjes te blijven plaatsen! En dan weten we dat de blog gelezen wordt door jullie. We horen wel van mensen dat ze het leuk vinden om ook de reacties te lezen van iedereen, wij vinden dat ook leuk!!!! Als we terug zijn van ons avontuur hier maken we van de blog een boek en dan is het leuk als we jullie reacties ook later nog terug kunnen lezen. Dit berichtje stond al een tijdje klaar maar we hebben gewacht tot er wat meer reacties kwamen op de andere berichten… Helaas weten we nu nog steeds niet hoe jullie je onder het weer in Nederland houden! Jullie kunnen het nog goedmaken ;-)

En iedereen die via de ‘gewone’ post een kerstkaartje naar ons heeft gestuurd ook bedankt!

Vorig weekend zijn we weer eens op pad gegaan om wat meer van het land te bekijken. Zaterdags zouden we eigenlijk al naar het noorden gaan rijden, maar we zaten zo diep in de reisverhalen van Robbert en Myrna in Australië / Nieuw Zeeland (robbertenmyrna.waarbenjij.nu) dat het wat laat werd. We besloten dus om dichterbij huis te gaan kijken: het Newlands Forest dat op 3 minuten rijden ligt. We hebben een heerlijk rondje van zo’n 2 uur gelopen door het bos dat aan de rug van Devil’s Peak ligt. Ook wat mooie foto’s gemaakt natuurlijk!

Afgelopen zondag hebben we op de TomTom een kustplaatsje in het noorden opgezocht en hem erheen laten navigeren. Eenmaal aangekomen in Vredehoek, zo’n 170km vanaf Kaapstad, bleek het plaatsje toch niet helemaal aan de kust te liggen. De hoofdweg liep dwars door de binnenstad van het plaatsje en was compleet verlaten, dus besloten we op zoek te gaan naar het meest dichtbije strand. Opeens zag ik een bordje ‘Tietiesbaai 20km’, dat klonk goed! Vol gas dus die kant op, want Annet zat ondertussen op hete kolen voor een toiletstop.

Vlak voor Tietiesbaai bleek een ander dorpje te liggen: Paternoster. Een eettentje langs de weg zag er gezellig druk uit dus wij besloten om daar even te gaan lunchen. Langs de weg stonden mannen levende kreeften te verkopen, die ze aan iedere voorbijgaande auto lieten zien. Tijdens de lunch konden we ons Afrikaans weer een beetje oppoetsen, aangezien de bediening ons daarin bleef aanspreken. Een tafeltje naast ons dacht ik Nederlands te horen dus ik vroeg wat er in Paternoster te zien was, omdat het zo druk was. De mensen bleken in Zuid-Afrika te wonen, maar van oorsprong wel Nederlands te zijn. Nog een tafeltje verder zaten hun vrienden uit Nederland, vandaar dus de gesprekken in het Nederlands. Een van de mannen vertelde dat er eigenlijk niks te zien was in Paternoster, dat het gewoon een vissersdorpje was. Na de lunch zijn we dus doorgereden naar Tietiesbaai.

De asfalten hoofdweg ging over in een gravel weg met een ontzettend veel irritante ribbels erin. Onze nissan is geen 4×4 dus harder dan 30 was niet echt aan te raden… Een paar kilometer verderop kwamen we een soort tolhuisje tegen met slagbomen. Op het huisje hing een bord met de tarieven voor het bezoeken van het natuurgebied: 10 rand per persoon voor een dagkaartje. Er stonden een paar auto’s voor en achter ons bij de slagboom te wachten. De bestuurder van de auto achter ons stapte uit en liep naar het kantoortje toe, maakte even een praatje en de slagboom ging open. Tot onze verbazing liet hij iedereen doorrijden, we kwamen dus gratis binnen! :-D Na nog een paar kilometer slingeren over de gravelweg, kwamen we langs campings aan het strand, een vuurtoren, duinen en uiteindelijk een punt waar we niet meer verder konden rijden. Hier hebben we de auto geparkeerd en even lekker van de zon genoten vanaf de rotsen aan het water. Na een uurtje besloten we bij de vuurtoren te gaan kijken waar we langsgereden waren, die bleek echter al dicht voor het publiek (sloot om 15:00, het was ondertussen 16:15) dus we gingen maar weer terug richting Kaapstad.

Zo’n 80 kilometer van Kaapstad af zagen we in de verte al de silhouette van de tafelberg opdoemen, erg mooi om te zien. Vlakbij Kaapstad zijn we bij Melkbosstrand van de snelweg afgegaan en hebben we even over het strand gelopen (is eigenlijk deel van Bloubergstrand) en in de duinen gezeten om van het uitzicht te genieten.

Rond een uurtje of 7 kwamen we op het fantastische idee om wat te gaan eten in Camps Bay dus we reden terug naar Kaapstad. Eenmaal in Camps Bay aangekomen bleek er een rugby wedstrijd aan de gang te zijn dus alle eettentjes en kroegjes zaten prop- en propvol. Na het nemen van wat zonsondergang foto’s zijn we dus toch maar thuis wat gaan eten…

Owja, we zijn net ook nog zo vrij geweest om wat mensen die zich nog niet geabonneerd hadden op onze automatische mailtjes, toe te voegen aan de mailing lijst! :-D Heb je geen mailtje gehad over dit nieuwe berichtje, maar wil je dat voortaan wel? Schrijf je dan zelf in door rechtsboven op de pagina je e-mailadres in te vullen! Ow en als je geen mailtjes meer wil kun je je daar ook uitschrijven!

Er zijn 10 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door marieke — 10 januari 2009 @ 20:31

Heeej Ewout en Annet!

Nog de beste wensen voor 2009! Leuk dat jullie me in de mailinglist hebben gezet! Wat hebben jullie weer prachtige foto’s gemaakt! Echt mooi daar hoor!
Zo te zien genieten jullie nog enorm!
Alweer bijna webwinkelvakdagen! Wat gaat de tijd hard he!

Tot het volgende blog!

Dikke x!

Reactie door Jaap & Judy — 10 januari 2009 @ 21:14

Hi Ewout & Annet,

Hier dan eindelijk ook eens een berichtje terug van ons. We kijken wel regelematig op jullie blog maar reageren vaak niet. In ieder geval zien jullie er heerlijk gezond uit, lekker kleurtje, steekt aardig af tegen de vrieskoude hier. Eindelijk een echte winter geeft natuurlijk ook wel mooie nostaligische schaats plaatjes maar we verlangen ook al naar de warmte. We hebben net onze reis richting Thailand en Laos vastgelegd en tellen af naar 29 januari dan vertrekken we….
Groetjes,
Jaap & Judy

Reactie door joost en martine — 10 januari 2009 @ 23:03

ha luitjes,
Allereerst de beste wensen voor 2009!!! en eindelijk een berichtje van je tante
hahahah jullie vermaken je wel daarzo ……zo te zien! mooi hoor,hier gaat alles goed wij zitten in de sneeuw en schaatsen hier al 2 weken…….erg koud dus!!!
van de week was het min 11
niet overal in nederland maar bij ons natuurlijk wel!!bbrrrrrrr
zet m op daar en tot horens maar weer,groeten van joost en martine,marit ,lisa,lars en tess doeiiiiiii

Reactie door Erik en Jeannette — 11 januari 2009 @ 20:46

Hoi lieve mensen,

Prachtig die foto’s en leuk om wat van jullie belevenissen te lezen .
Geniet ervan…
Doen wij hier ook..maar dan op de schaats! Nostalgie.

liefs uit Zeewolde Erik-Jeannette en M&A

Reactie door Bianca en Hans — 12 januari 2009 @ 16:04

Hallo lieverds.
Wat een mooi land zeg,leuk dat jullie zo’n side hebben ,kunnen we meegenieten.
Je leest het al van iedereen ,het vriest hier goed.En natuurlijk vinden we het leuk om van jullie te horen.Dikke knuffels,liefs

Hans en Bianca

Reactie door Jaap en Suzanne — 12 januari 2009 @ 16:42

Hoi Ewout en Annet,

Jullie blog gelezen en verlekkerd aan de foto’s. Wat een mooi land zeg. En Ewout, je bent al half doorbakken. Gaaf dat jullie zo veel mooie plekjes kunnen bezoeken. Die meeuw op het strand zag ik vorige week nog in Bergen NH. Kreeg het koud denk ik :)

Heel veel (reis) plezier en doe voorzichtig

Groetjes

Reactie door Terence & Esther — 13 januari 2009 @ 13:44

Lieve Ewout en Annet,

Net met een kopje koffie maar weer eens even bijgelezen, was al een tijdje geleden, sorry. Dus, beter laat dan nooit, nog een heel gelukkig, gezond en gezellig 2009!!!
Maar nu jullie me mailen met nieuwe berichten blijf ik vast meer op de hoogte.
Het ziet er allemaal super uit en jullie zien er ook lekker gebruind en ontspannen uit.
Zoals iedereen al heeft gemeld is het hier inderdaad erg koud geweest. Zelf niet geschaatst, maar het zag er wel allemaal mooi winters uit hier. Het wordt nu langzaamaan weer iets warmer, maar zou best met jullie willen ruilen.
We zijn zelf gelukkig ook een weekje naar de zon geweest, dat was wel erg lekker hoor, even de zon zien en voelen.
Robbert en Myrna zijn vrijdagochtend thuis gekomen, was super om ze weer te zien.
Nou, tot snel en een dikke kus voor jullie allebei.
Liefs,
Esther

Reactie door Peter Wilbrink — 13 januari 2009 @ 22:51

Hey Ewout en Annet!

Ten eerste shame on me dat dit pas me eerste “post”"op jullie site is!!

Maar echt een mooie site en erg leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven en meemaken daar! Leuke verhalen en mooie foto’s! Je ziet dat jullie aan het genieten zijn. Lekker zonnetje ook! haha!

Uiteraard ook nog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Blijf jullie volgen en de groeten!

Reactie door Marc & Mireille — 22 januari 2009 @ 22:30

Wat een mooie foto’s. Ik krijg zo wel heimwee…!!!

Ik heb me ingeschreven om die mailtjes van je te krijgen, maar die komen niet aan. Wel in mijn webmail (hulsman.eu), maar hccnet(xs4all) haalt ze er gewoon tussen uit. Dus worden wij niet op de hoogte gehouden!! BALEN!!

Groetjes,
Marc

Reactie door Ewout — 24 januari 2009 @ 20:29

Klagen bij hccnet! ;-)

Jammer dat je zo lang bent Marc, anders had je in mijn koffer gekund 3 februari.. weg uit deze kou hier!

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet