Robben Island

Posted on 24th december 2008 by Annet in Geen categorie

Eigenlijk zouden we vorig week al naar Robbeneiland gaan, maar we waren het allebei glad vergeten. Ik realiseerde het mij pas toen ik de bericht aan het schrijven was voor de blog. Ik was een beetje chagarijnig over het feit dat we het vergeten waren, maar Ewout zei dat we gewoon gingen proberen ons geld terug te krijgen. Daarom gingen we vorig week zondag weer naar Waterfront, tevergeefs, zij wilden ons geld niet terug geven en we konden ook geen korting krijgen. We moesten maandag maar terug komen, dan zou de manager er zijn. Dinsdag was het een feestdag hier, dus zijn we weer naar Waterfront gegaan. gelukkig lukte het nu wel, we kregen ons geld terug en konden nieuwe tickets kopen voor de 19de.

Dus afgelopen vrijdag zijn we naar Robbeneiland geweest. ‘s Morgens om 09.00 uur vertrok de boot. We waren het dit keer niet vergeten en waren op tijd. We hebben boven op het plekje kunnen veroveren. Het zonnetje scheen een beetje tussen de wolken door en met een vest aan was het best aangenaam op de boot. Na een half uurtje waren we op Robbeneiland….

Vanaf de boot gingen we gelijk de bus in en kregen een rondrit over het eiland. Na een rondrit van ongeveer een half uur werden we afgezet bij de gevangenis waar o.a. Nelson Mandela 20 jaar heeft vastgezeten. Een oud-politieke gevangene leidde ons door het complex heen en vertelde over hoe het dagelijkse leven er aan toe ging. We vertellen na de kerst nog wat meer over alles wat we gezien en gehoord hebben, inclusief foto’s. Nu gaan we eerst even gezellig een kerstfilmpje kijken ;-)

Er is nog niet gereageerd :-(

We vinden het leuk als je reageert!
Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jullie daar uitspoken! ;-)

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet