Eindelijk ECHT gewerkt + mooi weekend

Posted on 9th november 2008 by Annet in Geen categorie

Ik ben nu 3 weken aan het werk bij Cape Town Child Welfare. De eerste week heb ik een beetje rondgekeken en mee geweest op stap. De tweede week was saai, ik had niets te doen. Ik zat de hele dag maar een beetje voor me uit te staren op de bank en wat spelletjes te doen op de computer. Elke keer als ik vroeg om iets te doen, kreeg ik als antwoord dat ik maar een beetje moest relaxen. Ik was het echt zat!! Ik ben niet iemand die achterover kan leunen en ik ben niet hier om niets te doen. Die woensdag zou ik dossiers krijgen om mij voor te bereiden op het groepswerk wat ik ga doen. Aan het einde van de dag kreeg ik 3 dossiers om te lezen, dus het laaste uurtje had ik wat te doen. Donderdag zou ik de rest van de dossiers krijgen, maar die ochtend had ik ze nog niet en bleef er maar om zeuren. Ze hadden het te druk om mij die dossiers te geven…

Afgelopen maandag kwam ik aan op het hoofdkantoor en de maatschappelijk werkers waren al weg. Ik werd door iemand anders naar Hanover Park gebracht. Toen ik daar kwam, hoorde ik dat Vanessa naar de rechtbank was en dat ze nog steeds geen dossiers voor mij had klaar liggen. Ewout heeft het druk met de voorbereidingen voor de beurs, dus besloot ik naar huis te gaan en hem te helpen. Ik had echt geen zin meer om nog langer op mijn kont te zitten… Ewout kwam mij ophalen en ik heb de hele dag voor ZoekWekker gewerkt, heerlijk! Ik had een briefje achter gelaten voor Vanessa dat ik min of meer eiste dat ze de volgende dag de dossiers klaar had liggen voor me. Ook had ik een mailtje gestuurd naar Desiree, de manager van de organisatie en de situatie uitgelegd met de vraag of zij geen werk voor mij had en dat ik het zat was om niets te doen. De volgende dag had ik door dat mijn boodschap was aangekomen en kreeg ik 10 dossiers om te lezen, ik moest notities maken over de kinderen, pleegouders, ouders en over alle problemen die er speelde in de familie. Ik was de hele dag zoet aan het lezen… ik had aan het einde van de dag 9 (dikke) dossiers gelezen en geanalyseerd. Hier ben ik de rest van de week mee bezig geweest, ik heb alle dossiers van Vanessa nu gelezen, 23 in totaal.

In de planning staat dat ik volgende week huisbezoeken ga doen bij een aantal pleegouders. Ik ga dan kijken hoe de situatie is en of het nog steeds acceptabel is om daar het pleegkind of pleegkinderen te laten verblijven en of ze goed verzorgd worden. Ook doe ik dan huisbezoeken bij mensen in hun omgeving, bijv de buren om te informeren over hoe het gaat in het gezin. Dit doen de maatschappelijk werkers elke 2 jaar en schrijven een rapport erover waarin staat dat de pleegouders voor de komende 2 jaar pleegouders blijven, of ze gaan op zoek naar andere geschikte pleegouders. Dat mag ik ook doen na de huisbezoeken. Gelukkig gaat Vanessa nog wel met me mee, want alleen het township in zie ik nog niet echt zitten…

Zaterdagochtend zijn Ewout en ik mee geweest met Elizabeth. Elizabeth, onze huisbaas, is de CEO van de South African Gymnastics Federation en was uitgenodigd om naar Phillippi (een township ongeveer 30km verderop) te komen voor de jaarafsluiting van de turn-vereniging daar. De kinderen demonstreren dan aan hun ouders wat ze geleerd hebben het afgelopen jaar.

Daarna hebben we gesproken met mensen van de organisatie om mee te denken wat ik kan doen voor ze. Ze hebben 3 meisjes in de groep die niet echt verder komen vanwege hun angst en gebrek aan zelfvertrouwen. Ewout en ik gaan ze trainen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Op woensdag en vrijdag geven de coaches training aan de meisjes, aanstaande vrijdag gaan we proberen of wij ze kunnen helpen.

Zondagmorgen zijn we naar de Common Ground Church in Rondebosch geweest. Twee weken geleden gingen we daar voor het eerst heen, we werden toen hartelijk ontvangen. In de dienst kregen we een nieuwsbrief met een blaadje er omheen waar we onze gegevens konden invullen. Na de dienst stond er koffie en thee met cake voor ons klaar, en waren er mensen die ons welkom heetten en kennis met ons maakten: Kobus en Sonja. Vorige week hebben we na de dienst weer met hen thee en koffie gedronken in de koffiebar bovenin het kerkgebouw. Volgens Ewout hebben ze daar de lekkerste koffie die hij tot nu toe gedronken heeft in Kaapstad! Ze nodigden ons uit om naar hun ’small group’, een bijbelstudiegroep (kring) te komen, dus afgelopen woensdagavond zijn we voor het eerst naar zo’n small group geweest. Het was erg gezellig, eerst samen gegeten en daarna begon de bijbelstudie. In deze kerk is het niet van belang waar je woont, je kan zelf een small group zoeken en kijken waar je je het meest thuis voelt. A.s. woensdag gaan we naar een andere groep om daar te kijken.

De rest van deze zondag hebben we lekker geluierd in de zon, ja sorry, als jullie jaloers zijn, zoek dan een mogelijkheid om naar ons toe te komen ;) Rond 17.00 uur hebben we de braai (bbq) opgestookt en hebben we heerlijk in de tuin gegeten met Elizabeth en Cory. Dat gaan we vaker doen…

Er zijn 2 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Glen — 10 november 2008 @ 10:29

Goed bezig Annet! En Ewout ook natuurlijk! ;-)

En wij zijn inderdaad maar een beetje jaloers, alhoewel het hier ook erg mooi is, circa 22 graden en droog… bij ons binnen dan he :-D

Reactie door Terence & Esther — 10 november 2008 @ 21:02

Zo, we zijn weer bij met jullie verhalen. Mooi dat je nu echt werk te doen hebt Annet. Het zal niet altijd even makkelijk zijn, we zijn trots op je hoor!
Enneh, kan je niet een beetje zonneschijn deze kant op sturen? Het is hier nu echt herfst. Regen, wind en kou, brrrrrrrr. Maar ja, ook wel weer gezellig zo met de kachel aan.

Dus Ewout, ik hoop dat je niet al je truien hebt opgeslagen, want die ga je nodig hebben hier. Misschien kunnen we wat afspreken als je weer even in het koude kikkerlandje bent. Gezellig even bijkletsen.

Dikke kus voor jullie allebei!

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet