Vanmiddag naar Kirstenbosch geweest…

Posted on 4th oktober 2008 by Annet in Kaapstad, Kirstenbosch

Na lekker van het zonnetje genoten te hebben, wilden we toch nog wat doen vanmiddag. Wij zijn naar Kirstenbosch gereden. Kirstenbosch is een prachtig natuurgebied met botanische tuinen aan de voet van de tafelberg, op loopafstand van ons huis. We gingen toch maar met de auto en ik ging rijden. Ik reed voor het eerst en vond het doodeng. Het leek net alsof ik voor het eerst achter het stuur zat. Het schakelen ging voor geen meter, zat de hele tijd rechts te zoeken met mijn hand, de pook zit toch echt links hier. Ik was blij toen we er waren, ik had hele klame handjes.

We kochten 2 tickets om binnen te komen en liepen met een gids mee die hier en daar wat vertelde over wat we zagen. Dit hielden we na nog geen 5 minuten voor gezien en gingen zelf op pad. Ook al ben ik niet zo’n fan van het kijken naar bloemetjes en plantjes vermaakten we ons goed. We liepen wat rond en maakten her en der wat foto’s. Ewout is daarin wat fanatieker als ik… Vooral vogeltjes trekken Ewout’s aandacht. ;) We hadden een prachtig mooi uitzicht en liepen langs mooie bloemen, plantjes en bomen. Onderweg kwamen we veel mensen tegen die lekker in het gras van het zonnetje aan het genieten waren, overal lagen kleedjes waar mensen mooi aan picknicken waren. Het zag er erg gezellig uit, maar wij liepen weer verder.

Na ongeveer anderhalf uur rond gelopen te hebben, moesten we gaan. Er moest nog bier gekocht worden… Ewout reed nu maar weer, gelukkig! Ik moet nog even wennen aan het drukke verkeer en aan de auto’s die je links en rechts voorbij schieten. Bij de slijterij aangekomen bleek het al gesloten te zijn, jammer voor Ewout. We zijn nog naar een andere slijterij gereden, maar die was ook al dicht. Dan maar weer richting huis. Thuis even de was van de lijn gehaald, de camera opgeborgen en daarna naar bar/restaurant Forresters Arms (”Forries”) gegaan.  Onder het genot van een burger hebben we naar een rugbywedstrijd gekeken. Ik begin er steeds meer van te snappen… Erg leuk om naar te kijken in elk geval, het blijft van begin tot eind spannend. (we hopen binnenkort nog een wedstrijd bij te wonen in het Newlands stadion voordat het seizoen is afgelopen) Nadat de wedstrijd was afgelopen, was het bijna leeg in het restaurant en niet lang daarna zijn wij ook lekker naar huis gegaan. We hopen dat er een beetje leuke films op tv zijn vanavond, we hebben helaas niet zoveel keus met maar 4 zenders…

Klik op de foto’s om ze te vergroten ;)

Er zijn 4 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Patrick — 5 oktober 2008 @ 19:32

Jongens wat ik zo allemaal zie……het lijkt wel een vakantie.
Je zou bijna vergeten dat er straks ook nog gewerkt gaat worden.

Groetjes vanuit een druilerig Nederland met 25,4 mm regen in de afgelopen uren.

Reactie door Opa Boomker — 7 oktober 2008 @ 15:50

Het is dinsdagmiddag en we hebben net thee gedronken en daarna eens gaan zitten achter de laptop en jullie foto’s bekeken. Heel mooi is de natuur daar! Opa is nu bij Nellie en samen bekijken we jullie site even! Daarna moet ik weer even schilderen (paar kasjes) …Jaja we zetten die ouwe wel aan het werk hoor! Hij doet het graag zegt hij….Opa moest lachen om die apen! Morgen gaan wij naar de Panorama Mesdag…ff schilderijtjes bekijken. Opa wenst jullie sterkte toe in alles en succes met de werkzaamheden die jullie gaan verrichten. Wees Gode bevolen!
Groetjes Opa (en Nellie)

Reactie door Martina — 9 oktober 2008 @ 19:18

Wat een ontzettend mooie foto’s zeg!! Als ik de foto’s bekijk en jullie zie kan ik mij nog steeds niet voorstellen dat jullie tot mei wegblijven!

Geniet er nog lekker van!
Ik ga nu op m’n bed liggen ben gister bij gym op m’n rug en nek gevallen en heb nu over spierpijn! Zal jullie snel even een mail sturen. Weet dat ik de site in de gaten hou;)

Liefs, Martina

Reactie door Martina — 9 oktober 2008 @ 19:18

Gefeliciteerd met papa

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet