Kruger National Park safari: dag 4 (13 oktober)

Posted on 19th oktober 2008 by Ewout in Johannesburg, Kruger National Park, Safari

Vandaag mochten we uitslapen! Om half 7 ging de wekker, om om half 8 aan de ontbijttafel te kunnen aanschuiven. Na een heerlijk ontbijtje (toast, ei en bacon) klommen we om 8 uur in de jeep om naar het verzamelpunt te gaan voor onze terugreis naar Johannesburg. Blijkbaar waren de mensen die ons daar moesten oppikken later vertrokken, want Oscar reed koeteldekoet met een slakkegangetje naar de afgesproken plek. Daar aangekomen hebben we nog drie kwartier moeten wachten tot het busje eindelijk kwam.

In het busje zaten o.a. een stelletje uit Brazilie, die op de heenweg ook bij ons de bus zaten. Omdat zij een andere tour hadden gedaan, konden we mooi onze ervaringen uitwisselen. In het busje, dat airco leek te hebben, werd het ondertussen steeds warmer en warmer. Op een gegeven moment was het zo warm dat ik naar voren liep om aan de chauffeur te vragen of hij de airco misschien wilde aanzetten. Een beetje onhandig probeerde hij vervolgens een paar knoppen uit. Een knopje met opschrift ‘Rear’ deed het hem en na indrukken kwam er waarempel opeens koele lucht uit het plafond! Iedereen zuchtte van blijdschap, en verwachtten dat het nu lekker koel zou worden…. maar… onder de bank voor mij kwam uit een zwart apparaat ook opeens hete lucht! Ik vroeg aan de chauffeur of misschien tegelijkertijd de verwarming aan stond, maar hij wist van niks en kon ook geen knopjes vinden.. Dan toch maar de ramen open…

Twee uurtjes verderop hadden we de eerste stop. Hier was een marktje waar allemaal beeldjes verkocht werden en een mooi uitzicht over de Blyde River Canyon vanaf de andere kant. Na ongeveer 20 minuten gingen we weer verder en de chauffeur had net ontdekt waardoor het zo warm bleef in het busje, de vloerverwarming stond aan… Hij had de regelaar van de verwarming gevonden en hem uitgezet. We reden weer verder terwijl de airco nu eindelijk wel goed z’n werk deed.

We hebben lekker een beetje geslapen in het busje met af en toe een stop tussendoor om naar de toilet te gaan en wat drinken te halen. Ook hebben we rond 14.00 uur gelunched bij restaurant ‘Pickles and stuff’. Rond half 6 kwamen we weer bij Mbizi Backpackers Lodge in Boksbugs (bij Jo’burg) aan. Wij pakten onze spullen uit de aanhanger en gingen voor het hek staan. Het hostel heeft geen deurbel, dus bleef de chauffeur nog even staan om te toeteren. Niemand reageerde… Gelukkig kan ik redelijk goed klimmen, dus klom ik na een paar minuten over de muur en haalde binnen de sleutel van het hek. In de huiskamer zaten twee Japanners een DVD’tje te kijken, ze hadden niks gehoord van al het getoeter…

We hebben lekker aan de bar gehangen die avond. De 2 nederlandse meiden die er ook waren toen we 9 oktober aankwamen, gingen die avond weer terug naar Nederland. Het was leuk om ze nog even te zien en te spreken. Het is toch wel lekker om af en toe in je eigen taal te praten, vooral voor Annet.  Aan de bar was het zelfbediening, want Patrick, de eigenaar, was vanaf een uurtje of 9 nergens meer te vinden. Rond half 12 gingen we bekaf naar ons bed. De volgende ochtend moesten we er om 7 uur uit om om 8 uur te kunnen vertrekken richting vliegveld, weer terug naar Kaapstad.

Foto’s van Mbizi Backpackers Lodge:

Er zijn 2 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Pa en Elly — 19 oktober 2008 @ 14:13

Hoi luitjes,
Wat een prachtige foto’s en wat een schitterende natuur! Wij zijn heel benieuwd naar de volgende fotoserie van de resterende dagen. Wat hebben jullie een prachtige mogelijkheid gehad om de schoonheid van dit land te mogen zien én te mogen beleven. Daarnaast ook zeer indrukwekkend om in de wijk Soweto te mogen rondkijken; relativerend voor de rest van jullie leven naar wij hopen. Annet, ook een goede voorbereiding voor je werk/stage. Volgens onze gegevens moet je morgen beginnen?! Wij willen je heel veel succes en sterkte toewensen bij dat mooie werk voor die kinderen van Kaapstad. Enne…. Ewout, jij nu ook weer aan de bak!
Liefst uit Assen, utieraard ook van Liza!

Reactie door Annet — 19 oktober 2008 @ 17:02

@Pa, Elly en Liza: Ik denk dat jullie meer naar beneden moeten scrollen… ;) We zijn 4 dagen in Kruger geweest en ik ben blij dat we klaar zijn met al die verhalen, Wat een klus!!!

Ik start morgen idd met mijn werk. Afgelopen vrijdag hebben we kennis gemaakt met alle social workers op het hoofdkantoor van Helpkids. Daar hoorden we al verhalen over de vele problemen die ik kan tegenkomen tijdens het werk. Een voorbeeld: Afgelopen woensdag hebben ze nog een vuilniszak gevonden met daarin een overleden baby, het wordt dus best pittig!

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet