Kruger National Park safari: dag 2 (11 oktober)

Posted on 16th oktober 2008 by Ewout in Kruger National Park, Safari

De wekker ging af om half 6. Snel onder de douche gesprongen en om half 7 stonden we klaar om (nog voor het ontbijt) weer met Oscar de bush bush in te rijden voor een morning drive. Vrijwel direct kwamen we weer impala’s en kudu’s tegen. Maar omdat het nog vroeg was, en we die al veel hadden gezien op de eerste dag, boeide ze ons niet zo. Na een minuutje of 20 kwamen we opeens aapjes tegen die hun achterwerk op het asfalt aan het opwarmen waren. Eerst een baviaan vlak naast de weg en vervolgens nog een paar schattige ‘vervet monkeys’. Ook kwamen we een of andere vogel met rode snavel tegen die schijnbaar niet kon vliegen, en schorpioenen en spinnen op zijn menu hebben staan. Oscar heeft verteld hoe het beest heette, maar die ben ik vergeten! Vogelaars die deze blog lezen mogen het zeggen! Even verderop kwamen we een giraffe tegen die waarschijnlijk door een leeuw aangevallen is geweest, hij had namelijk een flinke open wond in zijn achterpoot. Misschien lag de verantwoordelijke leeuw wel even verderop, want even later kwamen we een stel -wederom, hoe kan het ook anders- luierende leeuwen tegen! Vanaf ongeveer 20 meter afstand schoten we mooie foto’s van (vooral) het mannetje en (wat minder goed) het vrouwtje. :D

Foto’s van ochtend gamedrive:

Na ons zo’n 10 minuten vergaapt te hebben aan de leeuwen, reden we verder en zagen we ‘Maribou Stork’ vogels in de bomen zitten, die een soort zak op hun borst hebben waar ze hun eten in opslaan.

Om half 9 waren we terug bij de tenten en daar wachtte het ontbijt op ons. Na het ontbijt vertrokken we om half 10 richting Satara, een ander kamp 90 kilometer ten noorden van Skukuza. Al ‘game drivend’ reden we richting Satara en onderweg zagen we buffels, olifanten, impala’s, steenbokken, wilde zwijnen (warthhogs), zebra’s, giraffen, gieren die een dode giraf aan het ontleden waren, op afstand (zo’n 30 meter) een leeuwen-familie (mannetje, vrouwtje, 6 kleintjes), nog meer impala’s, nijlpaarden, waterbokken, een zwarte neushoorn (schaars!), een grote olifanten groep met veel kleintjes, een dikke grijze uil en gieren in een boom tegen.

Foto’s van gamedrive van Skukuza naar Satara (90km):

Tijdens de sunsetdrive de avond ervoor was ons al opgevallen dat delen van het park in brand leken te staan, een oranje gloed met rook kleurde na zonsondergang de horizon. Tijdens de rit naar Satara zagen we dat al het gras aan de linkerkant van de weg was weggebrand, of nog in brand stond. Aan de rechterkant van de asfaltweg was al het gras er nog. Toen we Oscar vroegen naar de oorzaak van de brand vertelde hij dat de parkbeheerders om het jaar het gras aan de één kant van het park gecontroleerd laten wegbranden, zodat aan het begin van het regenseizoen weer nieuwe scheuten gras kunnen groeien.

Uiteindelijk bij het Satara kamp aangekomen was het tijd voor de lunch. Tijdens de lunch buiten zagen we allerlei mooie en erg bijdehante vogeltjes. Zodra je even niet oplette, sprongen ze op tafel en probeerden ze het eten van je bord te jatten! Ook zagen we een lief klein grijs uiltje in een boom zitten.

Na de lunch weer direct door om wederom wilde dieren te spotten. Met succes uiteraard: dit keer kwamen we wildebeast (gnoes) tegen, visarenden, vogeltjes op de rug van een giraffe die teken uit zijn vacht aten, een lief steenbokje en buffels bij een waterpoeltje dat vol met nijlpaarden zat. Verderop zagen we nog meer buffels, die de weg versperden.

Foto’s van middag gamedrive:

Rond half 8 zaten we uitgeput aan ons avondeten op het kamp: rijst met een heerlijke groentenstoofpot met kip en sla. Zonsondergang zette in en we zagen hyena’s langs het hek lopen, zoekend naar restjes eten die mensen soms (lekker onverantwoordelijk) over het hek heen gooien. Aan het hek hangen waarschuwingen om de dieren niet te voeren, omdat ze dan daarvan afhankelijk zouden worden, en hun natuurlijke manier van leven van jagen en doden zouden verliezen.

’s Avonds hebben we een rondje over de kampeerterrein gelopen, en daarna wat gedronken aan de picknicktafel bij onze tenten. Daarna vroeg naar bed, we moesten om half 6 klaar staan voor de ‘morning gamewalk’ - DACHTEN WE! (wordt vervolgd….)

Er is 1 reactie geplaatst :-)

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Glen — 17 oktober 2008 @ 14:30

Gaaf al die dieren zeg!!!

groeten Glen

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet