Zuid-Afrika mobiel & meer

Posted on 22nd september 2008 by Ewout in Huis zoeken, Kaapstad

We hebben afgelopen vrijdag een Zuid-Afrikaans prepaid simkaartje gekocht dus wij zijn -behalve op ons NL nummer- nu ook bereikbaar via +27720632682… Wil je mij of Annet dus bellen… gebruik liever dat nummer, dat scheelt ons een hoop geld!

Afgelopen zaterdag vierde een van de medewerkers van het hostel zijn 21e verjaardag met een zogenaamde ‘hat-party’. Iedereen een gek hoedje op en gaan! Ik moest denken aan mijn 21e verjaardag die ik destijds ook in Kaapstad vierde, hier heel belangrijk, ze noemen het je ‘crown birthday’.

Gisteren zijn we de tafelberg opgegaan. Mijn eerste verbazing was het retour tarief van de kabelbaan, deze was namelijk erg gedaald! In 1999 betaalde ik nog 180 Rand voor een retourtje (met studentenkorting), omgerekend 60 gulden en dus zo’n 25 euro. Nu kostte hetzelfde kaartje echter (zonder die korting…) 130 Rand, omgerekend nog maar zo’n 10 euro! De tweede verbazing volgde toen we boven aangekomen waren: waar zijn de dassies?? Dassies zijn kleine harige beestjes die bovenop de tafelberg leven. Het zijn een soort van uit de kluiten gewassen hamsters, die volgens kenners de bottenstructuur (en dus niet het formaat) van een olifant hebben…. Maar ze waren in geen velden of wegen te bekennen! Annet vroeg zich af of de beestjes misschien nog in een soort winterslaap verkeerden, op zich een plausibele verklaring. Ik moest echter denken aan een paar jaar terug, en hoe Marc en ik ze Hunters Dry en bier voerden.. ze waren dol op dat spul maar misschien zijn ze daardoor wel uitgestorven… We zullen het de komende maanden gaan zien.

Vandaag zijn we hard bezig geweest om allerlei bedrijven en personen te bellen voor een woning. De meesten waren niet direct bereikbaar dus ik verwacht nog een hoop belletjes terug. Een uurtje terug kwam het eerste belletje terug, morgenochtend hebben we onze eerste bezichtiging in een apartement in Newlands, een van de zuiderlijke suburbs. De flat met 2 slaapkamers schijnt vlak naast het Newlands rugby stadion te liggen. We hebben nog geen foto’s gezien dus weten nog niet of het wat is, we gaan het meemaken! ;-)

Het weer is hier ondertussen al een paar dagen fantastisch! Mijn neus en wangen hebben een beetje het gevoel verbrand te zijn.. Het schijnt straks weer wat minder goed weer te worden maar zoals altijd geldt hier: het weer is niet te voorspellen. Die grote berg in het midden van de stad heeft het voor het zeggen en bepaalt aan welke kant van de berg de voorspelling gaat kloppen. Hou deze webcam in de gaten om te zien of ze gelijk gaan krijgen (aan deze kant van de berg…): http://www.capetown-webcam.com/ Ook plaatjes van de afgelopen 24 uur zijn er te bewonderen! Meer webcams in Kaapstad kun je hier bekijken: http://www.kapstadt.de/livecam.htm (scroll iets naar beneden)

Kaapstad webcam op 22 september 2008 om 18:10:02

Kaapstad webcam op 22 september 2008 om 18:10:02

Er is nog niet gereageerd :-(

We vinden het leuk als je reageert!
Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jullie daar uitspoken! ;-)

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet