Ons gaan een woonstel in Newlands huur!

Posted on 24th september 2008 by Annet in Huis zoeken, Kaapstad

Maandag zijn we op huizenjacht geweest, we hadden gisteren de eerste bezichtiging in een appartement in Newlands. Toen we ’s morgens rond 9 uur naar de auto liepen, zagen we 2 vage figuren/zwervers langzaam onze kant op lopen. Onze eerste reactie was: “Wat moeten die gasten daar?” Bij de auto aangekomen, bleek dat we ze gestoord hadden in hun poging onze huurauto open te breken. De bovenkant van het linkerportier hadden ze naar buiten gebogen om bij het portierslot te komen. De zwervers waren net het hoekje om gelopen en Ewout dacht er nog achteraan te gaan. Helaas bleken ze om de hoek het op een sprintje te hebben gezet en waren dus niet meer te zien. Het portier was gelukkig redelijk eenvoudig weer in zijn oorspronkelijke vorm terug te buigen, helaas is er nu nog wel een klein buigpunt te zien aan de binnenkant van het portier. Dat zal waarschijnlijk ons eigen risico gaan kosten, bedankt!

Eenmaal in Newlands aangekomen moesten we wat zoeken naar de juiste straat. De regen kwam ondertussen met bakken tegelijk naar beneden dus dat maakte het zoeken ook wat lastiger. Bij het appartementen-complex kwam makelaar Rory met een paraplu naar de toegangspoort en begeleidde ons naar binnen. Het appartement bleek redelijk groot te zijn, maar was een beetje oubollig en somber ingericht. Bovendien was er geen internet en moesten we zelf nog een tv-aansluiting regelen. Wel leuk was het dat het maar 50 meter van het Newlands rugbystation af lag.

Toen we vertelden dat dit onze eerste bezichtiging was en we nog wel wat meer wilden zien, vertelde Rory dat er ook nog een ander appartement met 2 slaapkamers in Newlands beschikbaar was. Dit appartement zou wat duurder, luxer en kleiner in oppervlakte zijn. Omdat we daar ook graag een kijkje wilde nemen, ging de makelaar de eigenaar bellen om te vragen of we langs konden komen voor een bezichtiging. Dit bleek direct mogelijk en dus volgden we Rory in zijn oude Volkswagen busje naar de andere woning toe. De woning bleek een vrijstaand huis te zijn waarvan de bovenste verdieping te huur stond. De bovenverdieping is te bereiken via een aparte ingang. In het appartement is een woonkamer met TV (aangesloten..), een keukentje, 2 slaapkamers, 2 badkamers waarvan beiden met douchecabine en 1 met een hoekbad. Bovendien is er een zwembad in de tuin die we mogen gebruiken en is er internet via WiFi beschikbaar, echt super! We hoefden niet lang na te denken. Dit is wat we zochten! Bovendien wordt elke week het hele appartement schoongemaakt, dus daar hebben we weinig omkijken naar. :D De eigenaar van het huis woont beneden en heeft een kantoor aan huis, dus Ewout heeft zo ook nog wat aanspraak als ik aan het werk ben. Mensen die langs willen komen: je hoeft geen hotel te boeken, we hebben een kamer met 2-persoonsbed voor jullie! ;-) Zie onderstaande foto’s!

We vertelden na de bezichtiging tegen Rory dat we het graag rond wilden maken met dit appartement en kregen dus van hem de benodigde papieren om in te vullen. De rest van de dag zijn we bezig geweest om de papierwinkel rond te krijgen. Formulieren invullen en doorfaxen, kopieen van onze paspoorten en visums via email doorsturen, regelen dat de borg naar de Zuid-Afrikaanse bankrekening van ‘Just Letting’ (het verhuurbedrijf) overgeboekt werd, aanvragen van een kredietwaardigheids rapport bij een Nederlandse instelling en ongeveer 20 telefoontjes, sms-jes en mailtjes naar Rory heen en terug. Ons Zuid-Afrikaanse nummer kwam nu echt goed van pas!

Morgen (donderdag) checken we hier bij Capetown Backpackers uit en kunnen ons appartement betrekken. Nu moeten we nog op zoek naar een auto en willen we ook nog wat reizen voordat ik begin met mijn vrijwilligerswerk. Ik begin 20 oktober pas, maar de tijd vliegt voorbij!!

Er zijn 7 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Frank — 24 september 2008 @ 22:39

Leuk om zo jullie belevenissen te lezen!

Niet eerder tijd gehad om alles te bekijken, kostte nu bijna de hele avond…

Leuke reakties ook van iedereen.

Mooi om ons allemaal uit te nodigen: doe maar even het exacte adres! Geeft iedereen even op de site op wanneer hij/zij het tweepersoonsbed heeft geboekt? Anders kunnen jullie wellicht de volgende schade gaan regelen: een doorgezakt bed.

Rottig dat er in jullie auto is ingebroken, wat is het er voor één eigenlijk?

Succes met ´verhuizen´ !

PS hoor je nog wat van jullie ´buitenlandse huurders´ ? Hebben ze ook al heel hun familie en vrienden uit Polen voor gratis onderdak uitgenodigd? Of staat er geen twee-persoonsbed in jullie huis?

Groeten, Frank (& Monique)

Reactie door Alke en Nellie — 26 september 2008 @ 21:28

Heej lieve mensen,

Wat een verhalen…we krijgen er al echt zinin!! Nu het geldschip nog…
Echt een leuk huisje! Verder een goeie reis gehad? Wij zijn benieuwd
hoe het jullie allemaal vergaat en vanaf nu houden we jullie in de gaten.
Gave website…hoe kan het ook anders!
Gelijk al leuke feestjes…doen jullie goed!
Leuk he al die cadeautjes…had een vriendin ook voor ons gedaan, echt
leuk is dat. Leuk dat ik Alke nu ook foto’s kan laten zien van de tafelberg.
Ben daar wel geweest maar had geen foto’s…
Nou succes met alles en geniet nog even van de vrije tijd!

aDios!

Alke en Nellie

Reactie door Marc — 26 september 2008 @ 21:39

Hey! Lekker huisje hoor! Ziet er geweldig uit! Dichtbij Kenilworth ook, dus bekende omgeving voor je ;)

Ik ga zeker proberen om langs te komen! Lekker wat Cape Lemonades drinken, kijken of de Green Man er misschien nog is, anders Forries, Tafelberg op, Lion’s Head en nog veeeeel meer… :)

Ik hoop trouwens dat we niet de oorzaak zijn van het uitsterven van Dassies op Tafelberg… :$ Ik heb ze in november 06 ook niet gezien daar. Wel bij Cape Point trouwens… ze zijn niet helemaal weg… ;)

Groeten,

M.

Reactie door Ewout — 26 september 2008 @ 21:51

Heej Frank (& Monique)
We rijden hier in een Opel Corsa’tje.. blijkbaar erg makkelijk open te breken op die manier helaas.

Ons adres is
The upstairs apartment
39 Boshof Avenue
Newlands, Cape Town
7700

En nu verwachten we natuurlijk ook post :-P

Voor degenen die langs willen komen en in het bewuste bed willen slapen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! En anders zijn er genoeg hotels in de buurt ;) Maar jullie kunnen het ook nu alvast via mail aan ons doorgeven, dan houden we het bed vrij….

Reactie door Gerben — 26 september 2008 @ 22:20

Hey broertje en schoonzussie,

Jullie hebben het lekker voor elkaar daar!! Ik hoef in ieder geval geen medelijden met jullie te hebben… Misschien heb ik nog een commeciele oplossing voor het twee persoonsbed; Zijn er geen Polen in Zuid Afrika, dan kan je hem gewoon verhuren, net als thuis. hahaha.

Wij hebben ons huis trouwens verkocht, op mijn verjaardag, bedankt voor jullie SMS felicitatie nog.

Ik schrijf jullie snel weer,

Groetjes Gerben

Reactie door Mamma — 27 september 2008 @ 19:02

Lieve Annet & Ewout.

Ik heb jullie site bekeken veel informatie en leuk om te lezen.
Nu heb ik een beetje een indruk van hoe jullie women.

Leuk geniet samen van het mooie land.

Jullie horen snel weer iets van mij.

liefs

Mamma

Reactie door Glen — 6 oktober 2008 @ 09:33

Eey Iwok,

Gaaf huisje man, leuk dat alles goed gaat met jullie!
We doen er alles aan om in het voorjaar naar jullie te komen. Misschien dat we met Jessica’s bazen naar Zuid-Afrika gaan, daar een safari maken en dan daarna bij jullie langskomen. Lijkt ons erg leuk, maar is nog een concept.

Spreek jullie snel weer!

Groetjes en veel plezier.

Glen

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet