Visum-aanvraag weg en een probleem rijker!

Posted on 25th augustus 2008 by Annet in Visum, Voorbereiding

He, he, vanmorgen is het dan toch gelukt met mijn visum-aanvraag. Alle papieren waren binnen. Mijn zorgverzekeraar, Anderzorg, heeft netjes een engelse brief gestuurd met daarin dat ik verzekerd ben voor medische kosten tot en met januari 2010. We waren nu om kwart voor 12 in Den Haag en werden geholpen door een vriendelijker man dan de vorige keer. Als het goed is, krijg ik over twee weken mijn paspoort terug gestuurd met een sticker erin. (het visum) :D

Maar nu weer een ander probleempje… Anderzorg roept nu dat ik niet verzekerd kan blijven, omdat ik in het buitenland ga werken! Dit mailtje kreeg ik vanmiddag:

“De verplichte verzekering voor de basisverzekering eindigt in beginsel, zodra iemand uitsluitend arbeid buiten Nederland gaat verrichten. De hoogte van de inkomsten of onkostenvergoeding speelt hierbij geen rol. Of deze verzekerde ingeschreven blijft staan bij GBA, is dan niet meer van belang. Je werkt in het buitenland en valt als zodanig onder de wetgeving van het betreffende land. U kunt dus niet verzekerd blijven. Wij verzoeken u een bewijs van de organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk doet aan ons toe te sturen, zodat wij uw polis kunnen beeindigen.”

Nog meer uitzoekwerk dus. :-s Kan ik nou wel of niet verzekerd blijven?? Ik hoop dat we snel zekerheid krijgen hierover. Heb je tips of meer informatie? Laat dan een reactie achter!

Er zijn 2 reacties geplaatst :-D

Zelf nog niet gereageerd? Laat wat van je horen, dan weten we ook wat jij daar uitspookt! ;-)

Reactie door Frank — 28 augustus 2008 @ 22:04

Hebben ze dat mailtje ge-cc´d aan de Ambassade?
Dan is de visum-soap nog niet ten einde vrees ik…

Wel gunstig voor mijn omzet ! - grapje ;)!

Hopelijk valt het mee.

Groeten, je broer

Reactie door Ewout — 29 augustus 2008 @ 12:19

Pfoe dat zou helemaal mooi worden… wel grappig dat AnderZorg eerst een brief stuurt waarin ze roepen dat je verzekerd bent, en daarna een mail dat je je verzekering beeindigen moet. Gelukkig kon de brief in ieder geval gebruikt worden voor de visum-aanvraag anders had het nog langer geduurd allemaal!

De reactiemogelijkheid voor dit bericht is gesloten.

© 2008-2009 Ewout & Annet